Utställare/Sponsorer 2017

Här listas alla företag som ställer ut med sina produkter.
Dom presenteras i den ordningen dom blir klara för FIR.

_______________________

Vi välkomnar Helmut Walch till FIR-2017!
Kött- och charkuterivaror av högsta kvalitet!

Helmut Walch Charkuteri AB har lång erfarenhet av kött- och charkuteriprodukter av högsta kvalitet.
Charkuteriet grundades för över 20 år sedan och har sedan starten försett restauranger, butiker och delikatessdiskar i Göteborg med nötkött, kalvkött, fläskkött, lammkött, korvar, vilt och fågel.

walch.se

Vi välkomnar Svensk Grillkol till FIR-2017!
Svensk Grillkol AB finns till för dig som vill göra grillningen till något speciellt. Vi startade företaget då vi märkte att många konsumenter inte var nöjda med det grillkol som marknaden erbjöd. Tack vare en tidigare kolarkunskaper började vi tillverka grillkol för eget bruk, men snart även till vänner och bekanta. Ur askan av den växande populariteten startade vi senare Svensk Grillkol AB.
Vi säljer högkvalitativ grillkol till såväl hemmagrillaren som proffset som vill göra grillad mat till en fulländad upplevelse.
Svensk Grillkol
Timmeröplan 6
590 13 Boxholm
svenskgrillkol@spray.se
0760153321
svenskgrillkol.se

 .

.

Vi välkomnar Santa Maria till FIR-2017!
Santa Maria är ett ledande varumärke inom smaksättning, känt för ett brett sortiment av kryddor, Tex Mex, BBQ, asiatiska matkoncept och Street Food.
Santa Maria grundades 1911 och har en lång och stolt historia, liksom en växande internationell publik. Idag säljs Santa Marias produkter i 34 länder i hela Europa. Santa Maria är en del av divisionen World Foods & Flavouring i Paulig Group, en internationell livsmedelskoncern som grundades 1876. Paulig Group har nästan 2000 anställda i 13 länder och omsätter 905 MEUR (2015).

http://www2.santamariaworld.com/se/produkter/bbq/#page=2

.

.

Vi välkomnar Kungälvs Bågskytteklubb som ger proffstips till ”skjutsugna besökare” FIR-2017!
50-talet medlemmar i klubben varav 15 är aktiva skyttar i dagsläget.
Prova på
Vi har 12 aktiva ungdomar som vi har special träning för och har även ”prova på”.
Framgångsrika – bl.a 2 skyttar i svenska landslaget
Klubben har tagit många medaljer både i lag och individuellt och nu har vi två skyttar i Svenska Landslaget. Stefan Hansson och Tobias Hellström och 1 skytt Stefan Hansson som åker till VM i 3D i Frankrike och Andeas som är även Landslagscoch för Fältlandslaget och Skogslandslaget .
Vi som kommer till FIR är; Erika Andersson, Andeas Persson, Sandra Lilja, Joackim Hed och Eva Pfrunder
Facebook: Kungälvsbågskytteklubb

https://www.facebook.com/Kungälvs-Bågskytteklubb-466351693425307/?ref=ts&fref=ts

Idrott online:

http://idrottonlinge.se/KungalvsBSK-Bågskytte

 

Vi välkomnar Naturgården som utställare på FIR-2017! Naturgården som ligger i Vallda (Kungsbacka) har köttdjursuppfödning, styckning, chark och gårdsbutik. I vår gårdsbutik säljer vi kött, charkvaror, kyckling, ägg och grönsaker.
Allt är ekologiskt! På FIR grillar vi våra ekologiska korvar. Vår charketurist Emanuel är stolt över att visa upp våra korvar med hög kötthalt och utan tillsatser och nitrit. Rena produkter med god smak! Claes-Erik kommer även att ha god hjälp av grillmästare Martin Olsson. Välkomna till oss på borggården Emma och Claes-Erik naturgarden.se

 

Vi välkomnar NÄRKE KÖTT till FIR-2017!
Ni som varit på FIR tidigare kan inte undgått deras fantastiska hästkött!
I år möter de upp med några mer uppskattade detaljer!

Vi producerar det bästa!
NÄRKE KÖTT har sedan starten ett mycket nära samarbete med Närkes Slakteri.
Det djupgående samarbetet med slakteriet ger oss en mycket bra insyn i alla produktionsled. Hela vägen ifrån uppfödning till färdiga slutprodukter.
Vår målsättning är att producera svenska kvalitetsprodukter med liten miljöpåverkan. Miljöarbetet är för oss en ständig pågående process och miljöaspekten finns med i alla viktiga beslut som tas inom företaget.
NÄRKE KÖTT – DET MILJÖSMARTA VALET!

www.narkekott.se

 

Vi välkomnar Åsbackens Honung som utställare på FIR-2017!
De kommer att ha med sig ett stort antal av sina högt uppskattade smaksatta honungar.
Vad sägs om några av grillarnas favoriter, den ena smaksatt med vitlök och den andra med chili…
Det kommer även finnas sommarhonung samt lindhonung.

Välkommen till oss inne på borggården!

https://www.facebook.com/asbackens/

 

Vi hälsar DennFood välkomna till FIR-2017! I över tjugo år har DennFood försett restauranger med kvalitetsvaror inom kött och chark. Vi finns i Mölnlycke i nya, moderna och fräscha lokaler. Här har vi kontor, kyl-och fryslager samt fullskalig kött- och charkproduktion. Som familjeföretag har vi nära kontakt med våra kunder och vi gör vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. Det innebär bland annat att vi kundanpassar vår produktion för att möta önskemål och att vi levererar produkterna med egna miljöanpassade kylbilar med en hundraprocentig leveranssäkerhet. Vår breda kunskap och höga service innebär en stor fördel för dig som kund. Vi är mer än en traditionell grossist och producent. Inte nog med att vi vet det mesta om kött och chark, vi gör också det där lilla extra för dig som kund. dennfood.se

 

CIGARRPROVNING PÅ FIR-2017
—— En annan typ av rök ——
Cigarr är en handgjord produkt som avnjuts av helt andra skäl än andra nikotinbärare som snus och cigaretter. Cigarren är en njutningsprodukt jämförbar med vin, konjak eller choklad.
Här går vi igenom cigarrens anatomi och hur den skall hanteras för att uppnå bästa resultat.
Hur skall cigarr förvaras, klippas, tändas och puffas? Allt det där pratar vi igenom samtidigt som vi avnjutet en kubansk cigarr av riktigt bra kvalité. Tanken är att dörren till smakresan som cigarrvärlden har att erbjuda skall ställas lite på glänt och att du själv skall kunna öppna den på vid gavel om du så önskar.

Milad Makdesi från Sweets & Cigars och Anders W Bengtsson från Batcave Cigars håller i den här rökupplevelsen på ungefär 1 timma där det ingår en Cohiba Siglo II och en god choklad från Malmö chokladfabrik.
15 platser per tillfälle
Pris 299:-
Plats Ryssvalvet (just innanför entrén till FIR)

http://cigaro.sweetsncigars.se/Cigarrprovning-pa-FIR

Vi välkomnar Wicab som håller oss coola… till FIR-2017!
VÄLKOMMEN TILL WICAB!
Hos oss kan du; hyra container, köpa containrar. Alla containers på vår hemsida är till salu, sälja din container, reparera din container, beställa en skräddarsydd container för just dina behov. Vi tillverkar dem, få temp- och driftsövervakning av kyl/fryscontainer för både dig som äger och du som hyr.

Wicab Container AB
Indiska Oceanen 6
418 34 Göteborg
Telefon: 031-7250280
Fax: 031-7250290
wicab.se

Vi välkomnar Roy Andersson Bilbolaget AB (fd Kongahälla Bilcity) som ser till att vi kör säkert – till FIR-2017!
Utöver att de har en massa fräcka bilar till salu erbjuder de FIR´s besökare 20% rabatt på service och tillbehör mot uppvisande av FIR biljettGäller tom 30/9 och vid handlande av minst 2500 kr
www.roybil.se

Vi välkomnar Leröy till FIR-2017 Med sig har de bland annat sin goda Auroralax! Vår resa startade år 1899 då fiskaren Ole Mikkel Lerøyen rodde in sin fisk och sålde på marknaden i Bergen på Norges västkust. Idag är Leröy en av de största leverantörerna av sjömat i Norden samt en av de största i världen på odling av lax. Leröy är en komplett leverantör av fisk- och skaldjursprodukter till både detaljhandeln och restaurang & storhushåll. Vår verksamhet omfattar distribution av färska och frysta fiskprodukter samt en produktion av högförädlade kylda fisk- och skaldjursdelikatesser som rökt lax, skaldjur i lake och sallader. Leröy äger hela värdekedjan på lax från fiskrom via uppfödning till slakt och färdigbearbetade produkter. Det ger oss en unik kontroll över vår kvalitet och spårbarhet i alla skeden. Koncernens globala nätverk för försäljning består av Hallvard Lerøys försäljningskontor i en rad länder och etablerade systerföretag i Sverige, Frankrike och Portugal. Företaget har försäljningskontor i Kina, Japan och USA. Leröy Sverige har tre kontor Leröy Allt i Fisk i Göteborg, Leröy Stockholm och Leröy Nordhav i Malmö. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa nya innovativa produkter och lösningar till marknaden. Vårt mål är “Creating Tasteful Solutions” och vår framtidsvision är “Leröy i alla kök”. Välkommen till oss på Leröy! leroygrossisten.se

Vi välkomnar Frölunda Lilla Saluhall som utställare på FIR-2017 Välkommen till Frölunda Lilla Saluhall! Vi är en köttbutik med ett brett sortiment av nöt-,kalv-,gris- och lammkött. Hos oss finner ni även ett stort charkutbud och ostar av högsta kvalitèt! För den grillintresserade! Vi har ett stort utbud av hängmörade oxdetaljer såsom; stekar, flapmeat, flankstek, picanha, luffarbiff, bogbladsfilé m.m…. Bitar av lamm & gris likaså! Härliga korvar, såser och goda tillbehör är ett måste när man grillar – vi har ett stort utbud av det! Välkommen till vår saluhall på Frölunda Torg Tel. 031-709 99 25 frolundalillasaluhall.se

 

Vi välkomnar Amplified till FIR-2017!
– vår samarbetspartner när det gäller band, ljud, ljus och teknik för vårt scenprogram
Amplified är Medborgarskolans musikverksamhet på bandnivå. Dom har hundratals anslutna musikgrupper, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik.
Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.
Verksamhetschef för Amplified är Christer Wolfbrandt (christer.wolfbrandt@medborgarskolan.se)
Amplified’s Team på FIR-2017:
Kristoffer Ragnstam, Axel Dalsmo, Christian Wahlström, Chris Krecu

 

Vi välkomnar Havator som tar Fästning I Rök – FIR-2017 till nya höjder! Havator I erbjuder säker och flexibel designad service, specialtransporter och lyfttjänster enligt kundens önskemål. Industri- och konstruktionslösningar är våran verksamhet även i framtiden. Vi utvecklar våra tjänster hela tiden utifrån kundens behov. havator.se

 

Vi välkomnar Mariebergs Gårdsbutik som utställare på FIR – 2017

Mariebergs gårdsbutik säljer ekologiskt nöt- och lammkött som är uppfött på Mariebergs gård i Kungälv. Mariebergs Gård ligger längs med Göta älv fyra kilometer norr om Bohus Fästning. Gården drivs av familjen Karmark, sedan 1985.
På gården har vi ca 180 nötkreatur som är tjurar och dikor plus kalvar av rasen Hereford. Korna betar i naturreservat längs Göta och Nordre älvs stränder under sommaren. På vintern bor korna på en lösdrift med fri tillgång till enslige och kan gå in och ut som de själva vill. Alla kalvar är födda på gården och växer upp med sin mamma naturligt.
I vårt nybyggda gårdsslakteri kommer vi att slakta, stycka, packa och sälja ekologiskt närproducerat nöt- och lammkött med första leverans den 30 augusti. Passa på att beställa redan nu så det inte tar slut.

mariebergsgardsbutik.se

 

Vi välkomnar Prinsens Sill & Sallader – Marcus Holmström & Jonas Nilsson till FIR-2017

De sponsrar våra grillteam med utvalda produkter inte minst sin storsäljare ”Hetsås”
Prinsens Sill & Sallader är ett familjeföretag som startades 1990. Företaget grundades av Lars- Olof Nilsson och drivs idag av sönerna Jonas Nilsson och Marcus Holmström.
Prinsens Sill & Sallader producerar sill, sallader och såser inom ett premium segment. Våra färska råvaror gör produkterna unika. Färskheten är röda tråden genom hela verksamheten.
Varje vecka producerar vi nya sallader och såser utifrån beställningar och håller ingen lagerproduktion förutom inom vårt sillsegment.

prinsenab.se

 

Vi välkomnar Hanks BBQ som utställare på FIR-2017!

Henrik, utsedd som första icke-amerikan någonsin till moderator för AmazingRibs.com och dess Pitmaster Club, har snöat in ordentligt på BBQ. Så pass att han skrivit en bok med titeln ”Barbecue på svenska”. Den finns nu också på engelska med titeln ”Barbecue, fire and smoke”. Han har även byggt en stor offset smoker med namnet Rude Boy. Henrik började varmröka kött 2004, och har sen experimenterat, misslyckats och lärt sig på många olika grillar. Han driver idag sajten https://hankstruebbq.se/

Ta chansen att beställa ett signerat ex av hans bok – Barbecue på svenska.
Passa på att förköpa ett signerat ex av boken till FIR-pris Boken blir din för endast 200 kr.
Swisha ditt namn följt av antal böcker och om du vill ha den svenska eller den engelska, till nr 0705-77 08 79 (Henrik Oscarsson). Exempel: ”Nils Nilsson 1 sv”, eller ”Anna Karlsson 1 sv 1 en”.
Senaste beställning är 31 augusti.
Hämtas i informationstältet!

 

Gläntans Viltkött AB medverkar på FIR-2017 som stolt råvarusponsor och utställare!

Gläntans Viltkött vill med sin medverkan visa på vilken kvalitet viltkött håller och i synnerhet vildsvinskött som gör sig fenomenalt på grillen.

Gläntans Viltkött AB är ett e-handelsföretag som inriktar sig på att leverera högkvalitativt viltkött från svensk skog och mark direkt hem till konsumenten.

Viltkött är naturligt ekologisk och kommer från fria djur som lever och frodas i skog och mark. En naturligt god djurhållning fri från tvång, kraftfoder, antibiotika och levandetransport. Det ger naturligt, nyttigt, fettsnålt kött utan några som helst tillsatser och med en fantastisk smak.

Beställ på nätet och få viltköttet direkt till hem dörren- enkelt och smidigt!
FIR 2017 kampanj på www.glantans.se

Beställ vår Stora viltlåda (4,5kg) ord pris 1250kr och få 10% rabatt Ange FIR2017 i rabattkodsfältet.
Kampanjen gäller tom 30 aug 2017

Vi välkomnar Ragnarök till FIR.
Nu kör vi så det ryker i år också. Nytt för i år är att vi kommer grilla något jäääävligt ”hett” att bjuda på ? See you there, if you dare!
Missa inte att anmäla dig till vår chiliätartävling!

 

Vi välkomnar Latinamerikanska Grillar som utställare på FIR-2017!
Latinamerikanska grillar är renodlade kol och vedgrillar vilket ger helt nya smakupplevelser.
Som Latinamerikan har grillning alltid varit en stor del av min kultur. I Latinamerika, och speciellt i Argentina, har grillarna ständigt utvecklats och resultatet är de modellerna som vi presenterar idag. Dessa kallas Parillas och är grillarnas konung.

Jag har längtat efter och väntat på att de Latinamerikanska grillarna skulle komma till Sverige, men de kom aldrig. Därför tog jag initiativet att själv importera de bästa grillar som går att hitta. Med hjälp av hantverkare i Spanien skapas samma modeller som redan finns i Latinamerika.
Grillarna är gjorda av rostfritt stål i bästa kvalité. Helt enkelt en grill som kan gå i arv.

FIR-erbjudande: 20% rabatt 15.e augusti – 30.e september Kod: FIR-2017

latinamerikanskagrillar.se

 

 

Vi välkomnar Lammet & Bonden som utställare på FIR-2017!
Lammet & Bonden – det lokala alternativet
Vi brinner för att producera kött av hög kvalité till människor i vårt närområde. På gården finns tackor, lamm, kor, kalvar och grisar. Under sommarhalvåret är våra djur självklart ute på bete.
Vi tror på en levande landsbygd och naturvård är en självklar del i vår verksamhet. Våra djur betar runt omkring i Lerums kommun, bland annat i Leråns naturreservat vid Stenkullen och Öjared.
Vi säljer kött till såväl privatpersoner som butiker och restauranger.

www.lammetochbonden.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vi välkomnar Öckerö Fisk som utställare på FIR – 2017
Att grilla fisk & skaldjur är vår passion!
På FIR kommer vi tipsa och visa dig ”knepen” hur du på ett enkelt sätt lyckas med fisk & skaldjur på grillen. Hos oss får du provsmaka skaldjurs- och fiskspett som du även kan handla med dig hem.

Besök oss i Feskekörka
Passa på att grilla fisk och skaldjur i sommar – Vi ger dig
10% % i SOMMARRABATT på ditt köp – Ange koden: FIR-2017 – Gäller tom 15/8-2017

 

 

Vi välkomnar Centrumbelysning – som ljussätter FIR-2017!
Centrumbelysning ger oss FIR-besökare ett SOMMARERBJUDANDE!
Besök deras butiker i antigen Kungälv eller Stenungsund
Uppge koden: FIR-2017 när du handlar så får du 10 % rabatt på hela ditt köp.
Gäller endast på ordinarie pris och ordinarie varor, ej beställningsvaror. Koden är giltlig t.o.m 15/8-17.

 

 

Vi hälsar Weber välkomna till FIR-2017
Stort tack att ni även i år sponsrar våra grillteam med grymt bra bricketter!

 

 

Vi välkomnar Anderssons Hällen som utställare på FIR-2017!

F. Anderssons Svets & Smide AB är ett familjeföretag som funnits sedan 1950. Anderssons Hällen är en egenproducerad stekhäll som tillverkas på vår verkstad i Täby.

Anderssons Hällen
Fatet är tillverkat av 5 mm blästrad plåt och finns som standard i två storlekar med en diameter på 1000-respektive 600 mm

Stekhällen är lackad med värmebeständig färg och levereras klar för anslutning till din gasoltub!

Livedemo på FIR
Hos Kim Christensen, Team 44 BBQ på Nedre Platt och hos Erik Hellgren, Good one BBQ på Top Floor ser du hällarna live!

F. Anderssons Svets & Smide AB
Fogdevägen 1, 183 64 Täby
Maria Andersson Henningsson
Tel: 070-755 44 09
Mail: maria@anderssonssmide.se
Följ oss på instagram: @anderssonshallen

 

 

Vi välkomnar Cook`n Bloom som utställare på FIR-2017!

Cook’n Bloom importerar de amerikanska kolgrillarna PK Classic och PK360 – älskad i över 60 år av bbq-proffs och matentusiaster.
• Handgjutet gods i 6 mm aluminium, rostar inte.
• Gjutna gångjärn, ingen montering, bara att lägga på plats.
• Den geniala konstruktionen med fyra ventiler ger enkel
och noggrann temperaturkontroll.
• Noggrant hantverk ger en tät förslutning mot läckande
värme och rök.
• PK’s hållbarhet gör att den går i arv från en generation till nästa.

För fyra år sedan drog Anne-Lie och Åsa igång Cook’n Bloom som importerar utvalda kvalitetsredskap för matlagning. Det är viktigt för oss att vi importerar produkter som vi kan stå för och som lirar ihop. Det handlar om såväl funktion som hållbarhet.

I vårt sortiment finns även en mängd smarta och rejäla grilltillbehör t.ex. läderförkläde- och handskar, grillpress, rökbox och såspotta i gjutjärn från amerikanska Outset Grillware samt rustika och gedigna kolstålsknivar, saxar och stekbleck i kolstål från spanska Pallarés

Vi kommer att finnas i ”Walk in flames” och när du besöker oss kan du klämma och känna på PK-grillarna och lägga en order direkt på plats.

Du kan även köpa med dig grilltillbehör från Outset Grillware och Pallarés knivar, saxar och stekbleck m.m. titta gärna in på vår hemsida cooknbloom.se och Instagram cooknbloom

Välkommen vi ser fram emot att träffas på FIR!
Åsa & Anne-Lie

http://www.cooknbloom.se

 

Vi välkomnar Extremefood som utställare på FIR-2017!

I mer än 10 år har Mick och Johan glatt sin omgivning med mex- och heta grejer i allmänhet. I butiken som öppnades i september 2008 råder ett lugn trots pallar med superheta såser, rubs och chips av olika heta smaker som samsas i ett behärskat kaos. Knappt kan 2 kunder mötas mellan allt det här och man kan man bara inte låta bli att inspireras av deras kunskaper och härliga tjöt!

I vanlig ordning har de med sig massa goa grejer till FIR i form av rubs, snacks och såser!

Såserna rubricerar de: mellanstarka, heta jävlar, jävligt heta jävlar, sjukt jävla heta jävlar…ev tar de med sig någon ännu värre…typ ”Nu snackar vi löjligt”…

www.extremefood.se

 

 

Göteborg Artilleri

Förra årets kanoninslag var en riktigt panggrej!
Vaktstyrkan från Göteborg Artilleri ser till att det blir ordning på grillandet.

I deras mönstringstält får du all information om hur du ansluter dig eller hur du stöttar detta för fästningen så tidstypiska gäng!

Filmen visar förra årets salut…gissar vi på att det smäller minst lika högt i år…

Göteborgs artilleris websida

 

ZIGGES BBQ är det lilla kryddföretaget med de stora smakerna.
Allt tillverkas för hand efter egna recept.

Zigge driver sedan 2014 ZIGGES BBQ som är specialiserade på kryddblandningar utan tillsatser. Dessa har snabbt blivit mycket populära. Kryddorna gjorde stor succé redan under Grill VM 2015 i Göteborg med 1.a plats på kamben både på SM och NM.
2016 användes fiskkryddan på laxen som gav en fin 4.e plats på Grill & BBQ EM.

www.ziggesbbq.com

JD Grill & Event, ett grill och eventföretag som är placerat i Göteborg och drivs av grillmästarna Johan Drevhage och Andreas Mathiasson.

Grill & Event Sverige AB är ett unikt grill & eventföretag som specialiserat sig på grill & BBQ i premiumsegmentet. Vi tar med oss ”grillköket” ut till er.

Vi, och våra Grillmästare kommer ut och grillar på er kundträff, invigning, privatfest eller varför inte Ert bröllop!? Vi är vad vi heter: Grill & Event! Och vi lovar en grillshow som överträffar Era förväntningar, varje gång.

Till FIR kommer vi ha med oss rubs, såser, kol & grilltillbehör.Från vår OFYR, som är ett vedeldat grill- och stekbord så kommer vi bjuda grymt goa råvaror.

www.grillevent.se