Utställare/Sponsorer 2018

 


Vi välkomnar Åsbackens Honung till FIR-2018!

Vi kommer att ha med oss ett stort antal av våra högt uppskattade smaksatta honungar.

Vad sägs om några av grillarnas favoriter smaksatt med chili eller andra smaker. Vi har även flytande honung och sommarhonung.

Välkommen till oss inne på borggården!

https://www.facebook.com/asbackens


Vi välkomnar Prinsens Sill & Sallader – Marcus Holmström & Jonas Nilsson till Fästning I Rök -FIR-2018!

De sponsrar våra grillteam med utvalda produkter, inte minst sin storsäljare ”Hetsås”.
Prinsens Sill & Sallader är ett familjeföretag som startades 1990. Företaget grundades av Lars-Olof Nilsson och drivs idag av sönerna Jonas Nilsson och Marcus Holmström.
Prinsens Sill & Sallader producerar sill, sallader och såser inom ett premium-segment. Våra färska råvaror gör produkterna unika. Färskheten är den röda tråden genom hela verksamheten. Varje vecka producerar vi nya sallader och såser utifrån beställningar och håller ingen lagerproduktion, förutom inom vårt sillsegment.

prinsenab.se


Vi välkomnar Havator som tar Fästning I Rök – FIR-2018 till nya höjder!

Havator är Nordens och Sveriges ledande leverantör av lyfttjänster med mobilkranar. Vår specialitet är tunghantering, kranlyft, byggkranar, industri- och konstruktionslösningar som betongmontage samt tungtransporter. Med 60 års erfarenhet finns vi över hela landet och erbjuder säker och flexibel service.


Vi välkomnar Santa Maria till FIR-2018!

BBQ för alla smaker

Vi på Santa Maria jobbar passionerat för att skapa den rätta smaken för dina måltider. Oavsett vad du grillar har vi smaksättningen för den perfekta grillmiddagen. I år har vi dessutom kommit med nyheter som hjälper dig att lyckas med din fisk och dina gröna tillbehör.

Kika in på vår grillskola och hitta nya spännande recept på https://www.santamariaworld.com/se/tema/bbq/

Santa Maria är ett ledande varumärke inom smaksättning, känt för ett brett sortiment av kryddor, Tex Mex, BBQ, asiatiska matkoncept och Street Food. Santa Maria grundades 1911 och har en lång och stolt historia, liksom en växande internationell publik. Santa Maria är en del av divisionen Paulig Foods i Paulig Group, en internationell livsmedelskoncern som grundades 1876. Paulig Group har nästan 2000 anställda i 13 länder och omsätter 929 miljoner Euro (2017)


Vi välkomnar Roy Andersson Bil till FIR-2018!

Utöver att de har en massa fräcka bilar till salu erbjuder de FIR´s besökare
15% rabatt på service och tillbehör mot uppvisande av detta inlägg.
Gäller t.o.m. 30/9 och när du handlar för minst 2500 kr.

roybil.se


Vi välkomnar Leröy till FIR-2018!

Med sig har de bland annat sin goda Auroralax.

 

Vår resa startade år 1899 då fiskaren Ole Mikkel Lerøyen rodde in sin fisk och sålde på marknaden i Bergen på Norges västkust. Idag är Leröy en av de största leverantörerna av sjömat i Norden samt en av de största i världen på odling av lax.

 

Leröy är en komplett leverantör av fisk- och skaldjursprodukter till både detaljhandeln och restaurang & storhushåll. Vår verksamhet omfattar distribution av färska och frysta fiskprodukter samt en produktion av högförädlade kylda fisk- och skaldjursdelikatesser som rökt lax, skaldjur i lake och sallader.

 

Leröy äger hela värdekedjan på lax från fiskrom via uppfödning till slakt och färdigbearbetade produkter. Det ger oss en unik kontroll över vår kvalitet och spårbarhet i alla skeden.

 

Koncernens globala nätverk för försäljning består av Hallvard Lerøys försäljningskontor i en rad länder och etablerade systerföretag i Sverige, Frankrike och Portugal. Företaget har försäljningskontor i Kina, Japan och USA. Leröy Sverige har tre kontor Leröy Allt i Fisk i Göteborg, Leröy Stockholm och Leröy Nordhav i Malmö.

 

Vi arbetar kontinuerligt med att skapa nya innovativa produkter och lösningar till marknaden. Vårt mål är “Creating Tasteful Solutions” och vår framtidsvision är “Leröy i alla kök”.

 

Välkommen till oss på Leröy!

leroygrossisten.se

 


Vi välkomnar Rådanäs Bryggeri till FIR-2018!

På Rådanäs Bryggeri utgår vi från gamla bryggtraditioner och sätter samtidigt en modern prägel på vårt hantverksöl. Från vårt sortiment kan du bland annat smaka en klassisk steam beer i vår California Common, vår Alter Ego ger en hum om hur tyskarna bryggde Alt bier innan de kom på hur de skulle tillverka lageröl och Rådanäs India Pale Ale är som sig bör – stark, humlegöttig och med en redigt god beska. Vi brygger helt enkelt alla tiders öl!

 

Vi vill erbjuda välsmakande öl av bra kvalitet som passar både som sällskapsdryck och till en vällagad middag. Med vårt öl vill vi nå redan frälsta ölentusiaster men även bidra till att öka intresset för öl hos en bredare grupp. Oavsett om du gillar kraftiga smaker med mycket humle och beska eller vill ha en lätt citrusfrisk öl kommer du garanterat att hitta något du gillar i vårt sortiment.

 

rådanäs.se

 

Missa inte ölprovning på FIR med Olle Liljas från Rådanäs

 


Vi välkomnar Lundgrens Skafferi till FIR 2018!

Lundgrens Skafferi är Sveriges ledande leverantör av tillbehör för de som har upptäckt glädjen i att göra egen korv hemma. Vi har som ambition att erbjuda marknadens mest heltäckande sortiment för korvmakeri, hantering av kött och rökning av kött.

Sedan 1902 har K A Lundgren försett charksverige med korvskinn, nät och snöre.
Vi har både djup och bred kunskap om allt som rör korvtillverkning.
Vårt sortiment är det största i Sverige – antagligen i hela Skandinavien och vår ambition är att ha den allra bästa servicen och att alltid gå en extra mil för att göra våra matglada kunder nöjda.

Patrik Lundgren
VD och ägare till K A Lundgren. Ansvarig för huvudverksamheten som riktar sig till charkindustrin.
En matglad herre som gärna lagar mat och alltid är nyfiken på nya smaker. Går ofta på restaurang för att uppleva gott mathantverk

Stefan Bede
Ansvarig för e-handelsdelen, dvs Lundgrens Skafferi, som vänder sig till privatpersoner, gårdsbutiker och restauranger. Gör gärna korv hemma tillsammans med familjen. Har börjat intressera sig mer för grillning och rökning och har lovat att mura en grill och bygga en rök nere i stugan.

lundgrensskafferi.se


Vi välkomnar Ragnarök Chili till FIR 2018!
I år kommer vi vara ännu hetare!

Utöver ett dignande bord med heta chilifrukter, såser och salter, kommer vi att servera ”världens elakaste kycklingvingar” med en ännu elakare dip-sås!

Vi är inte bara med på FIR för att vi är snälla… Vi älskar att se folk lida och utmanar dig att delta i vår CHILIÄTARTÄVLING som kommer att dra igång strax efter 17.00 på stora scenen inför en hänförd publik!


Vi välkomnar Närke Kött till FIR 2018!

Ni som varit på FIR tidigare kan inte undgått deras fantastiska hästkött!
I år möter de upp med några uppskattade detaljer!
Vi producerar det bästa!

NÄRKE KÖTT har sedan starten ett mycket nära samarbete med Närkes Slakteri.
Det djupgående samarbetet med slakteriet ger oss en mycket bra insyn i alla produktionsled. Hela vägen ifrån uppfödning till färdiga slutprodukter.
Vår målsättning är att producera svenska kvalitetsprodukter med liten miljöpåverkan. Miljöarbetet är för oss en ständig pågående process och miljöaspekten finns med i alla viktiga beslut som tas inom företaget.

NÄRKE KÖTT – DET MILJÖSMARTA VALET!

narkekott.se
Närke Kött i Örebro AB
Tel. 019 – 57 03 58
Mail: info@narkekott.se


Vi välkomnar Lantfisk till FIR-2018

Lantfisk erbjuder prima Klaring – närodlad i Surte

Vår Klaring är mellanfet, har ett rosafärgat kött och är jättegod att lägga på grillen, smörsteka eller röka.

Vi odlar vår fisk helt utan utsläpp i naturen, med ett vegetabiliskt foder och stor omsorg om fiskens hälsa.

Idag kan du beställa vår fisk på City Gross och på Bohus Kött och Chark. Vi jobbar på att erbjuda rökta produkter hos fler livsmedelsbutiker och restauranger.

Läs mer på vår hemsida lantfisk.se och på Facebook @lantfisk
Vi välkomnar Extreme Food till FIR 2018!

I mer än 10 år har Mick och Johan glatt sin omgivning med mex- och heta grejer i allmänhet. I butiken, som öppnades i september 2008, råder ett lugn trots pallar med superheta såser, rubs och chips med olika heta smaker som samsas i ett behärskat kaos. Knappt kan 2 kunder mötas mellan allt det här och man kan bara inte låta bli att inspireras av deras kunskaper och härliga tjöt!

I vanlig ordning har de med sig en massa gôa grejer till FIR i form av rubs, snacks och såser!

Såserna rubricerar de: Mellanstarka, Heta jävlar, Jävligt heta jävlar, Sjukt jävla heta jävlar …kanske tar de med sig någon ännu värre …typ ”Nu snackar vi löjligt”…

extremefood.se


Vi välkomnar Vässat – Svante Fischer till FIR 2018!

Slöa knivar? Jag slipar dem gärna åt dig.

Jag är från Dalarna, men bor numera i Mölnlycke, där jag driver detta lilla företag. Jag har många års erfarenhet av att vässa och slipa knivar, saxar, yxor m.m.

På FIR finns jag i ”Smokey Valley”, men jag slipar självklart även före och efter FIR. Kontakta mig på info@vassat.se

Vässat
Abborrtjärnsvägen 6
Mölnlycke
Tel. 070-323 74 13
vässat.se


Vi välkomnar Wicab till FIR-2018!

Hos Wicab kan du:
Hyra container
Köpa container
Sälja container
Reparera container
Beställa en skräddarsydd container för just dina behov
Få temp- och driftsövervakning av kyl-/fryscontainer för både dig som äger och dig som hyr

Wicab Container AB
Indiska Oceanen 6
418 34 Göteborg
Telefon: 031-7250280
Fax: 031-7250290

wicab.se

 


Vi har den stora glädjen att även i år välkomna Bohus Scoutkår till FIR!

Från Bohus Scoutkår kommer ett härligt gäng från deras fyra avdelningar med ledare. Tillsammans med vänner från andra kårer kommer de att visa upp sin verksamhet på FIR.

Passa även på att lära er hur man grillar pinnbröd och inte minst, återupptäck glädjen med grillad korv med bröd.

Vill du veta mer om Bohus Scoutkår?

http://bohus.scout.se/

styrelsen@bohus-scout.se


Vi välkomnar Staverton till FIR-2018!

Staverton är distributör i Sverige för livsmedel av hög kvalitet, vår målsättning är att erbjuda så ”rena” produkter som möjligt utan artificiella tillsatser eller konserveringsmedel.

Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder det lilla extra vad gäller kvalitet & smakupplevelser.
Du finner våra produkter hos: Lundgrens Primörer Kungälv, Rollands Smakrum, Billdal, Sävedalens Saluhall m.fl
Till FIR-2018 har vi tagit med vår leverantör STOKES

Stokes grundades av Rick Sheepshanks utanför den lilla staden Woodbridge i Suffolk, England 2004. Det hela började med real mayonnaise men sedan dess har det tillkommit många nya produkter som säljs i över femtio länder. Målet från start har varit att maten som tillverkas skall vara ärlig, ren och smaka fantastiskt! Stokes produkter innehåller aldrig några artificiella tillsatser. Missa inte våra goda bbq-såser, bloody mary ketchup, burger relish m.m

För info om oss och vårt sortiment staverton.se
För att köpa Stokes online godhem.se


Vi välkomnar Ehrenhofers Lamm och Vilt till FIR-2018!

Ehrenhofers Lamm och Vilt är ett företag med inriktning på uppfödning av lamm samt försäljning av lamm och viltkött. Vi odlar ekologisk spannmål samt gräsvall. Dessutom har vi uppfödning av jakt- och spårhundar

Vårt viltkött köps upp i närområdet i samband med jakter (där vi deltar), viltbedöms och fraktas därefter till vilthanteringsanläggning för veterinärbesiktning och slakt. Slakt och styckning sker
på godkänt kontrollslakteri. Hängmörning till minst 40 graddagar i kylrum, för bästa kvalitet.

Vi säljer älg, dovvilt, rådjur och vildsvin
Du kan välja på stycklådor mellan 10 – 20 kg. Allt vakumpackat och klart för frysen eller grillen!

Efter jaktsäsongen kan vi ibland ha frysta detaljer, i mån av tillgång.

Vad sägs om dubbelkotletter, racks, skivad entrecote med ben av dovvilt eller revbenspjäll, skivad karré med ben, skivade grillbogar med ben av vildsvin – Pröva att grilla vilt och få smaka något unikt!

På FIR möter du oss i vår monter i ”Smokey Valley”- Vi bjuder smakprover samt att du kan reservera stycklådor för senare leverans!

ehrenhofers.se


Vi välkomnar Helmut Walch till FIR-2018!

Helmut Walch Charkuteri AB har lång erfarenhet av kött- och charkuteriprodukter av högsta kvalitet.

Charkuteriet grundades 1978 och har i år sitt 40-årsjubileum. Vi har sedan starten försett restauranger, butiker och delikatessdiskar i Göteborg med nötkött, kalvkött, fläskkött, lammkött, korvar, vilt och fågel.

Vi finns idag representerade över hela västsverige. Några exempel på var man kan köpa våra prisbelönta korvar: Maximat Nordby/Svinesund, Citygross Ytterby, Ica Kvantum Munkebäck/Göteborg, Maxi Stormarknad Högsbo, Frölunda Lilla Saluhall, Stora Coop Kållered, Ica Knalleland Borås, Coop Forum Varberg.

På FIR möter du våra korvar hos de team som grillar Vilt & Fågel, på de båda Köttorgen samt hos BBQ-teamen.

Med anledning av vårt 40-årsfirande kommer vi presentera ett FIR-erbjudande på plats!

Hälsa på hos oss – vi står på ”Walk in Flames”

För mer information om var man hittar våra produkter, ring oss på 031-49 01 50 eller skicka ett mail på info@walch.se

walch.se
Vi hälsar Weber välkomna till FIR-2018!

Stort tack till Weber att ni även i år sponsrar våra grillteam med grymt bra briketter.

————————————————-

Vi välkomnar Bjärefågel till FIR-2018!

Bröder och kycklingnördar

Vi är bröderna Ingemarsson, lillebror Martin och storebror Per-Olof och det är vi som är upphovsmännen till Bjärekycklingen. Vi är egentligen bara riktigt bra på en enda sak: kyckling. Det har hänt att vi har blivit kallade kycklingnördar. Det är inte fel.

Vi lever med, för och av kyckling 24 timmar om dygnet. Vi har lyckats locka med oss många människor i den här passionen. Vårt intresse för bra kycklinguppfödning delas av tusentals personer som har kommit i kontakt med Bjärefågel och smakat på våra produkter.

Våra främsta förespråkare är människor som bryr sig om vad de äter, hur djuren föds upp och hållbar tillverkning. Samt att vår kyckling smakar som bra kyckling ska smaka. Välkommen att prova Sveriges enda klimatcertifierade kyckling, vår Bjärekyckling.
bjarefagel.se

———————————————————–

Vi välkomnar Gröna Gårdar till FIR-2018!

Med smak av naturens skafferi

Vår idé är enkel. Vi säljer ekologiskt nöt- och lammkött från djur helt uppfödda på gräs och örter. På så sätt får djuren beta i lugn och ro på vidsträckta hagar under större delen av året. Till skillnad från en stressad och instängd köttproduktion baserad på importerat kraftfoder tillåts våra djur bli äldre och växa i sin egen naturliga takt. Det är klimatsmart och ger samtidigt ett kött med smak av gräs och örter.

Det fina med en genomtänkt ekologisk uppfödning är att köttet tar sig an smak och dofter på ett förstklassigt vis. Det går inte att skynda fram ett kött som håller hög kvalitet. När våra djur får växa upp på ett naturligt sätt blir köttet mörkare till färgen. Med det insprängda fettet träder även en tydligare marmorering fram som fördjupar din smakupplevelse.

Tillsammans är Gröna gårdar ett fyrtiotal gårdar i Västsverige som arbetar med naturens kretslopp istället för att streta emot det. I gengäld får du en smakupplevelse präglad av vårt västsvenska landskap, friska djur och en ökad biologisk mångfald. Inga konstigheter alls, bara sunt förnuft!

#gronagardar
Handla vårt kött på grönagårdar.se

———————————————————

Vi välkomnar Mejerihörnan till FIR-2018!

I vår monter hittar du de bästa och finaste ostarna som finns i Nederländerna!

Vi är ett litet familjeföretag från Habo vid Vättern och driver både en camping och en ostbutik. Efter vi flyttade från Nederländerna till Habo saknade vi bara en sak: smakrik ost! Sedan 2014 importerar vi de bästa holländska hårdostarna från mejerier och olika gårdar.

I montern finns äkta Gouda ostar med olika lagring. Ju längre lagrad, desto starkare är smaken. Den längst lagrade är Weydeland Very Superior Old cheese som är lagrad i minst 1000 dagar!

Gårdsostar finns både naturella men framförallt smaksatta med kryddor eller till exempel en krämig rökt ost. Skillnaden mellan en gårdsost och ost från ett mejeri är att en gårdsost är gjort av bonden på egen hand. Efter att kossorna har mjölkats ystas mjölken för att göra ost. Oftast är mjölken obehandlad, opastöriserad vilket kommer smaken tillgodo.

Vi har ost som är bland annat smaksatta med Pesto, Röd eller Grön Peppar (Chili), Timjan, Honung eller varför inte Tryffel eller Bacon?

Allergiker? Visste du att ost lagrad längre en minst 4 månader är laktos fri? Är du komjölkallergiker? Vi har alltid minst 5 sorters Getostar med oss. Även de finns som naturella och smaksatta.

Kom till vår monter inne på borggården att smaka och köpa med dig en god ost hem!

Rob & Nellie Lenting
mejerihornan.se

—————————————————–

För 5:e gången välkomnar vi Zigges BBQ till FIR!

ZIGGES BBQ har specialiserat sig på att tillverka kryddblandningar utan tillsatser, som snabbt blivit mycket populära. Dessa finner du givetvis på FIR.

Besök www.ziggesbbq.com
info@ziggesbbq.com

Vi välkomnar Kamado Sumo till FIR-2018!

Som stor kamado entusiast lanserar nu Johan Jureskog äntligen sin nya serie med kamadogrillar – Kamado SUMO.

”Under två års tid har vi tagit fram en Kamado med högsta kvalitet och alla egenskaper som krävs för att klara av att användas året runt i det tuffa skandinaviska klimatet.

Min ambition är att sprida kamado grillens förträfflighet till fler grillentusiaster genom att erbjuda en genuin kvalitetskamado till ett bra pris.

Kamado SUMO grillens egenskap av att kombinera grill med isolerande ugn ger dig ett fantastiskt mört kött som har den riktiga kolgrillseldade smaken.”