Program 2018

Fästning i Rök är den perfekta mötesplatsen för dig som älskar grill och BBQ. Hela borggården fylls med grillmästare, grillkockar och grillfantaster. Årets upplaga kommer att baseras på råvarutorg!

Program:
Öppet 11-19
Servering 11-17
Final 17 – 19

12.00 Salut med kanon
17.00 Tapto

På scenen:
17.15 Chiliätartävling
18.00 Old Dogz

Liveband på Scenen <- Länk för se vilka band och höra smakprov

Grillteamen bjuder grillat från råvarutorgen som är tänkta att sporra, utmana och inspirera.
Årets torg är:
Fisk & Skaldjur, Vegetariskt, Vilt & Fågel ,Ost & Dessert , Köttorg.
Utöver detta kommer vin- och ölprovningarna ackompanjeras av ett team vardera som serverar specialmenyer utformade ihop med de som leder provningar för vin- respektive ölprovningarna. Som om de inte vore nog kommer det finnas ett BBQ-torg där ett antal team låter sina ”vidunder” (smokers) ryka och sprida väldoft.

Grillteamen kommer från hela Sverige har som utmaning att servera grillat från sina grillar. Det blir huvudrätter, siders och till och med efterrätter – allt tillagat på grillen. För att genomföra detta har teamen tillgång till kött, fisk, skaldjur, frukt och grönsaker samt bröd. Kanske blir du förvånad av vad man kan göra på en grill?
Fästningen slår upp portarna klockan 11.00 och eventet pågår fram till klockan 19.00.
Tips…ät ingen jättefrukost och planera inte in någon större middag….

OBS! Smakprover från vissa team kan ta slut under dagen!

Vinprovning i samarbete med Katarina Alwin Nyström
Nu är menyn och vinerna klara!
Mat- och vinprovning på Fästning i Rök 2018
 På årets upplaga av Fästning i Rök kommer ni kunna njuta av mat från LÀ BBQ Team och speciellt utvalda viner av sommelier Katarina Alwin Nyström. Till en grillad pilgrimsmussla smaksatt med tång, sesamolja, lime och chili kommer ni få njuta av ett italienskt vitt vin av världsklass. Gjord på hela nio spännande druvor som vilat på sin jästfällning för extra karaktär och komplexitet.
Till den andra rätten som består av helgrillad lax med frisk citrussmak, och spännande sås på smetana med ananas, senap, chilisås, lök och dill får man dricka ett nytt rosévin från Sydafrika. Gjort på tre sydfranska druvor från över 30 år gamla vinstockar ger både frukt, fin syra och en unik personlighet till vinet.
 Den sista smakrätten består av en helgrillad, lågtempererad entrecôte ihop med grillad spetskål, puré av morot och palsternacka. Till det provar vi Sandra Tavares da Silvas portugisiska vin som bjuder på generös mogen frukt, choklad, peppar och en liten rökighet från fatlagringen.
 Godare kan det knappast bli! Välkomna att boka en plats på provningen.
Provningen sker i tornet Mors mössa varje heltimma, biljetter köper du på länken nedan.
kom i tid. Åldersgräns 18 år.

 

Ölprovning i samarbete med Rådanäs bryggerier, Olle Liljas.
Mat- och ölprovning på Fästning i Rök 2018
 I år på Fästning i Rök serverar HAM BBQ mat tillsammans med av Olle Liljas, Rådanäs utvalda och passande ölsorter!
 Först ut serveras en lättrökt hästcarppacio med balsamico reduction.
 Däretfter följs en rökt lax, grillad pak choy, en helt ny typ av salsa med doft av koriander som fått utveklas med bokrök. En helt klart häftig smakkombo!
 Avslutningsvis grillad äpplepaj draperad i burbon mash öl.
En mer välkomponerad avsmakningsmeny finns inte!
Välkomna att boka en plats på provningen.
Provningen sker i tornet Fars hatt,

biljetter köper du på länken nedan.
kom i tid. Åldersgräns 18 år.

 

Scenprogrammet kommer att fyllas på och kommuniceras vart efter det blir klart.

En sak är klar, chiliätartävlingen – en utmaning i smärta!

 

Grillpromenad med vinstdragningar varje timme (11.30 – 16.30) Vinster avhämtas senast 17.00 i Infotältet.

Biljetterna till både 2016 & 2017 upplaga av Fästning I Rök såldes slut så tveka inte för länge och köp din biljett tidigt!
Biljetterna är släppta för 2018!

Glenn Ljunggren